Er det trygt for gravide å spise Frøya laks?
Når du er gravid er det ekstra viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger.
Frøya laks er produsert under strenge hygienekrav hvor hver produksjonsserie testes for Listeria monocytogenes.
Mattilsynet har som krav at det ikke skal forekomme mer enn 100 kde/g listeria i produktet, dette i løpet av den totale holdbarhetsperioden. Frøya Salmon har sine egne interne krav hvor det er nulltolleranse for listeria. Skulle tester vise positivte utslag vil man ikke slippe produktene ut i markedet til tross for at man kan dokumentere at verdiene er lavere enn kravet fra mattilsynet.
Når Frøya laks konsumeres innen best før dato, oppbevares ved 0- 4 grader, og fisken tilberedes fra uåpnet pakke, er det svært liten sannsynlighet for å bli eksponert for listeria. Til tross for dette vil det alltid medføre en viss grad av risiko å spise rå laks som gravid. Listeriatestene som tas er fra et representativt utvalg, dersom man ønsker å være 100% sikker på å ikke bli eksponert for bakterien anbefalles det å varmebehandle produktene til 70 grader i flere minutter.
Les mer om hva du kan spise og ikke spise når du er gravid på helsenorge.no.
Oppbevaring og hygiene
Oppbevaring av produktet er viktig for matsikkerhet. Laksen skal oppbevares ved 0-4 garder under hele holdbarhetsperioden.
Frøya laks er merket med siste holdbarhetsdag. Dersom produktet har gått ut på dato skal det destrueres.
Vår oppfordring til deg som konsument er å følge generelle krav til hygiene ved matlaging og oppbevaring av mat.
Les mer om dette på Matportalen.no
Mer fakta om Frøya laks:
Hemmeligheten bak den perfekte spiseopplevelsen
Å spise Frøya er som å smake helt ferskfanget fisk. Vi fileterer, fjerner skinn og bein, kutter og pakker fisken bare få timer etter den er tatt opp av sjøen.
Frøya laks og bærekraft
Frøya ønsker naturligvis å produsere mest mulig bærekraftig innen alle tre dimensjoner: Økonomi, sosiale forhold og miljø.