Takk for at du bruker QR koden.
Under har du ett forslag til en deilig sommerlig rett med Frøya back loin samt en ingrediensliste som gjør det enkelt for deg å handle det du trenger.
Julemeny
Frøya utvikler stadig nye oppskrifter. Har du lyst å få disse tilsendt direkte, så meld deg på her:
Ved å sende inn din e-postadresse til oss vil du motta e-post fra Frøya Laks i henhold til Frøyas personvernerklæring.
Mid loin / Back loin
Laksecarpaccio med appelsin & julekrydder
Dette trenger du til 4 personer:
- 380 gram Frøya backloin (1 stor pakke)
- 4 klementiner
- 1/4 ts stjerneanis-malt
- 1 ts Akasiehonning
- 2 ss Olivenolje
- 3 ts revet pepperrot
- 1 Granateple (kjernene)
- 4 ss Pistasjnøtter
- 1 potte persille
- 1 vårløk
- Klype salt
- Pepper
Ovnsbakt Frøya laks med rødbetepuré, fennikel & Hässelback poteter
Dette trenger du til 4 personer:
- 650 gr Frøya midloin (1 stor pakke)
- 2 ss dijonsennep
- 1 ss Akasiehonning
- 1 potte timian
- 1 sitron
- 1 neve skivede mandler
- 1 pk sous vide rødbeter
- 1 liten gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 700 g Morene-poteter
- 2 små fennikel
- 50 g meierismør
- 3 ss olivenolje
- Flaksalt/ pepper
- >1 time
- Medium
- Selskap
Forrett: Laksecarpaccio med appelsin & julekrydder
Slik gjør du:
- Skrell og skjær klementiner i løvtynne skiver og anrett på et serveringsfat.
- Skjær laksefileten tynne skiver og fordel pent sammen med klementinene (se forslag på bildet)
Dressing:
- Press saften av én klementin i en bolle.
- Rør inn honning, olivenolje, salt, pepperrot og anis.
- Hell dressingen over laksen så den får godgjort seg litt før servering.
- Dryss over finsnittet vårløk, persille, granateplekjerner og hakkede pistasjnøtter.
Hovedrett: Ovnsbakt Frøya laks med rødbetepuré, fennikel & Hässelback poteter
- Grovhakk løk og hvitløk. Del rødbetene i båter. Ha alt over i en kjele med litt olivenolje og la surre 3- 4 min.
- Hell i ½ liter grønnsakskraft og la koke til rødbetene er møre.
- Bruk en stavmikser og bland til en jevn puré. Rør inn creme fraiche, litt sitronsaft og finhakket timian. Smak til med salt og pepper.
Hässelbakte poteter
- Vask og tørk potetene. Skjær de i jevne, tynne skiver, men bare nesten igjennom. Et triks er å legge spisepinner ved siden av poteten, en på hver side.
- Legg potetene over i en ildfast form. Pensle potetene med olivenolje, og krydre med salt og kvernet pepper. Ha gjerne urter innimellom.
- 3.Legg en smørklatt på hver potet, og stek potetene på 210 grader i omtrent 30 minutter. Potetene er ferdige når de er helt møre, med en sprø og gyllen overflate. Skjær fennikel i fine skiver og stek dette sammen med potetene de siste 5 minuttene.
- Dandér rødbetpuré på tallerken. Anrett laksestykkene oppå. Servér med poteter og babyleaf salat.
FLERE SMAKSOPPLEVELSER
Frøya Bakt laks
Ovnsbakt laks med grønnsaker og potetkrem
Nyttårsmeny
Forrett: Toast med laksekrem // Hovedrett: Papillottes med bakt Frøya laks, champagnesaus og sitronpoteter