Søk
Close this search box.

Bakt Frøya laks med smør, kapers og potet

Mid loin

Til 2 personer trenger du:

4 ss smør

1 ss kapers, avrent

1/2 sitron juice og zest

300 gram Frøya Midloin

1 appelsin i skiver

Salt og pepper

Smashet potet

400 gram småpotet

2 fedd hvitløk hakket

3 ss olje

Til servering:

4 ss flatbladet persille, hakket

Gjør slik:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Brun smøret i en stekepanne, det tar rundt 4 minutter. Ta pannen av varmen. Ha i kapersen, juice og zest fra sitronen.
  3. Legg laksen i en stekebakke som du har penslet med olje. Hell det brunede smøret rundt laksen.
  4. Legg appelsinskiver i det brunede smøret.
  5. La fisken steke til den har en kjernetemperatur på ca 50 grader – bruk steketermometer. Laksen skal ha rød/ lett rosa kjerne.

Poteter

  1. Kok potetene til de er halvmøre.
  2. Sett ovnen på 200 grader, gjerne varmluft.
  3. Finn frem et stekebrett, legg på bakepapir. Trykk hver potet ned med en gaffel. Bland den hakkede hvitløken med olje og pensle det over potetene.
  4. Stek i 20-30 minutter eller til potetene er gylne. Salte potetene når de kommer ut av ovnen.
  5. Når potetene er ferdige, har du dem i formen sammen med laksen. Dryss over den hakkede persillen før servering.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya_orange and fennel

Frøya appelsin -og fennikellaks

Pannestekt laks med appelsinstekte grønnsaker og frukt

Se oppskriften
Gourmetlaks i naturen - Turmat trenger ikke være kjedelig!

Gourmetlaks i naturen

Perfekte laksepakker for grillen eller bålpanna

Se oppskriften