Skip to content
Om Frøya Laks
Frøya Pro
Produkter
Oppskrifter
Kontakt
Meny
Om Frøya Laks
Frøya Pro
Produkter
Oppskrifter
Kontakt
Søk
Søk
Close this search box.
Frøya byggotto-laks
Deilig lakserett med grønnkål og bygg-risotto.
Middag
,
Selskap
Mid loin
Ingredienser til 2 personer
300 gr Frøya mid-loin
300 g byggryn
4 sjalottløk
2 fedd hvitløk
5 dl fiskekraft
3 dl. eplemost (syrlig)
75 g grønnkål
1 sitron
2 dl parmesan
2 ss smør
20-40 min
Middels
Selskap
Fremgangsmåte
Finkutt løk og hvitløk og fres i gryte med olje et par minutter før du heller i byggryn.
Hell så i eplemosten og la dette koke inn.
Tilsett fiskekraften og la det koke i 10-15 minutter. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen.
Ta byggottoen av varmen tilsett smør og parmesanost. Sett på lokk og la det hvile i 5 minutter.
Skjær laksen i porsjonsstykker og salte deretter fisken. Stek fisken på middels varme i 2 minutter på hver side.
Stek grønnkålen i pannen sammen med fisken det siste minuttet.
Smak til byggottoen med sitron, salt og pepper.
Server byggotto med laks og grønnkål.
FLERE SMAKSOPPLEVELSER
Frøya Green Curry Laks
Bakt laks med Green curry saus
Se oppskriften
Bakt Frøya laks med smør, kapers og potet
Saftig laks og deilig potet
Se oppskriften