Søk
Close this search box.

Frøya Pepper Sashimi

Laksesashimi med ristet pepper, rug, løk og rømme.

Mid loin

Ingredienser til 2 personer
  • 200 g laks
  • Kaldpresset rapsolje
  • 1 skive rugbrød
  • ½ rødløk
  • 4 ss rømme
  • 1 neve dill
  • Sitron
  • Salt
  • 3 ss pepperkorn
Fremgangsmåte

  1. Varm opp ovnen til 220 ⁰C.
  2. Varm opp en stekepanne på høy varme, ha i pepper og rist helt til den begynner å ryke. Kjøl så ned pepperen og hell pepperkornene på en pepperkvern (valgfritt).
  3. Riv rugbrød i små biter, og bland med litt rapsolje og salt. og Ha i en ildfast form, stek i ovnen i ca. 10 minutter, eller til de begynner å bli litt sprø.
  4. Finhakk rødløk, del en sitron i båter.
  5. Skjær laksen i tynne skiver og fordel utover en tallerken. Kvern pepper over, strø så rugbrødet og løken over. Topp med rømme, rapsolje, dill og sitronbåter.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Saftig Frøya laks med frisk fennikelsalat, persillepesto og bringebær.

Se oppskriften
Frøya til fest; forrett med laksesashimi, spinat og mandler

Forrett med laksesashimi, spinat og mandler

Laksesashimi med bringebær, spinat og røstede mandler

Se oppskriften