Søk
Close this search box.

Laksetartar med ristet rugbrød

Mid loin

Dette trenger du til 4 personer:
  • 1 pk Frøya Mid loin 300 g
  • 4 skiver rugbrød
  • 4 mellomstore egg
  • 1 pk rødbete, sous vide
  • 1 potte dill
  • 1 1⁄2 dl olivenolje
  • 1 potte oregano
  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss revet pepperrot/tube
  • 1 sitron sitronsaft
  • Flaksalt
  • Pepper
Gjør slik:
  1. Kok eggene til “smilende egg” i ca. 6 min avhengig av størrelse. Legg over i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Skrell eggene og ta forsiktig ut eggeplommen.
  2. Finhakk laksen i små biter. Bland i litt salt og pepper. Forme laksen til fire sirkler.
  3. Del ca. 4 rødbeter i små båter. Skjær rugbrødet i staver og riste i en panne med litt olivenolje. Bland sammen rømme og revet pepperrot.
  4. Grovhakk dillen og blend sammen ca. 1 1⁄2 dl olivenolje og 1 ss sitronsaft til en jevn olje.
  5. Legg hver laksetartar over på en tallerken og legg en eggeplomme på toppen. Dandér med rødbeter, rugbrød og små topper med pepperrotkrem. Ringle over dilloljen og et dryss med oregano.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Asiatisk sommerull

Asiatisk sommerrull

Se oppskriften
Frøya til fest; hovedrett med laks og champagne beurre blanc

Laks og champagne beurre blanc

Pannestekt laks med champagne beurre blanc, aspargesbønner og Hasselbäck poteter.

Se oppskriften