Søk
Close this search box.

Gourmetlaks i naturen

Perfekte laksepakker for grillen eller bålpanna
Turmat trenger ikke være kjedelig!

Mid loin

Ingredienser

  • 400 gram Frøya Midloin
  • 8 stk asparges
  • 2 stk poteter
  • 3 stk  vårløk
  • 0,5 squash
  • 1 ss sesamfrø
  • litt fersk dill
  Soyasmør
  • 50 gram meierismør
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 ts sriracha (chilisaus)
  • 0,5 stk lime (kun saften)

Slik gjør du:

  1. Begynn med sausen: Brune smøret i en kjele. Pass godt på at smøret ikke blir brent. Smøret skal ha en gylden farge og gi en nøtteaktig duft. Hold derfor temperaturen på litt over middels varme. Hell resten av ingrediensene i en bolle og bland dette. La smøret kjøle seg litt ned og hell deretter i litt og litt av smøret.
  2. Skjær opp alle grønnsakene. For å få tynne skiver av potetene kan du bruke en mandolin eller en ostehøvel. Legg opp aluminiumsfolie dobbelt og ta på litt olivenolje. Legg på grønnsakene og hell over litt av sausen. Deretter tar du laksen på toppen av grønnsakene og heller over litt mer saus. Avslutt med å strø over litt sesamfrø.
  3. Pakk alt godt sammen. Dersom du skal ha med dette på tur kan det være lurt å legge den i en liten plastpose. Legg på en grill og sett gjerne på lokk hvis du har. Avhengig av varmen tar dette mellom 5-8 minutter. Det er best når laksen er pen og rosa i midten: «heller rå enn grå».

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya til fest; forrett med laksesashimi, spinat og mandler

Forrett med laksesashimi, spinat og mandler

Laksesashimi med bringebær, spinat og røstede mandler

Se oppskriften
Frøya til fest; forrett med laks og trøffelchips

Forrett med laks og trøffelchips

Trøffelchips med laks, ørretrogn, løyrom, crème fraîche og Frøya laks

Se oppskriften