Skjær laksen i to. Pensle fisken med litt nøytral olje og krydre den med salt og pepper.
Deretter pensler du olje på aspargesene. Sett dem til side.
Beurre Blanc: Finhakk sjalottløk og stek myk i litt smør. Hell på hvitvin og reduser til væsken nesten er borte. Pisk inn kalde terninger med smør og hell i finkuttet gressløk. Smak til med salt og pepper. For detaljert fremgangsmåte se her: https://gladkokken.no/oppskrifter/beurre-blanc-fransk-hvit-smorsaus
Legg laksen med den krydrede siden ned på direkte varme i 2 minutter. Snu fisken og stek ferdig. Bruk samme tid på andre siden. Deretter griller du asparges til de begynner å få farge, men fortsatt er spenstige og gode.
For å anrette maten legger du litt beurre blanc på tallerkenen. Deretter legger du på asparges og legger laksen pent på toppen. Avslutt med litt frisk bladpersille og sitronzest. Nå har du en fantastisk sommerrett!