Søk
Close this search box.

Hovedrett med rødbete-marinert laks

Rødbete-marinert laks med persillepotet og pepperrotrømme
Denne retten starter du på dagen før du skal servere gjestene dine.

mid_loin

Ingredienser

  • 600 gram Frøya midloin
  • 2 rødbeter ferdig skrelt og kokt
  • 4 ss akevitt
  • Revet skall av en klementin
  • 1 bunt dill
  • 30 gram sukker
  • 30 gram salt
  • Salt og pepper
  • 8 skiver Rugbrød
  • 800 gram fine småpoteter
  • 5 ss smør
  • 1 bunt persille
  • 1 potte seterømme
  • Fersk revet pepperrot eller ferdigrevet på tube

Fremgangsmåte

NB; Start med fisken en dag før du skal servere måltidet Gjør slik
  1. Riv rødbetene (husk hansker!).
  2. Bland i akevitt, skall fra én klementin, salt, sukker, hakket dill og pepper.
  3. Finn frem en glassform, ha halvparten av rødbet blandingen i bunnen av formen. Legg laksen oppå og smør resten av blandingen på laksen. Ha mest mulig på fisken. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
  4. Neste dag før servering: Smelt smør i en kasserolle, hakk persille og tilsett vann så potetene er dekket. Kok til de er møre og sil av.
  5. Rør ut seterømme med pepperot.
Servering:
  1. Legg opp rugbrød og skjær fisken i pene tynne skiver. Ta pepperotrømme på skivene og legg laksen oppå.
  2. Serveres med persillepotet og ekstra pepperrotrømme. Pynt med dill.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

nyttarsmeny-feature

Nyttårsmeny

Forrett: Toast med laksekrem // Hovedrett: Papillottes med bakt Frøya laks, champagnesaus og sitronpoteter

Se oppskriften
Lakseburgerbonanza

Lakseburger-bonanza med søtpotetfries

Se oppskriften