Søk
Close this search box.

Koreansk grill. Menyforslag.

La deg inspirere!

Mid loin Back loin

Forrett
  • 400 gram ferdig kokt ris
  • 1 ss risedikk
  • 300 gram Frøya back loin
  • 2 ss majones
  • 1 ts sriracha
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss skivet vårløk
  • 1 pk broccolini
  • Jalapeno eller grønn skivet chili til pynt
Hovedrett
  • 600 gram Frøya mid loin
  • 2 ss chili paste
  • 3 ss honning
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss tamari eller soyasaus
  • Hvite og svarte sesamfrø til pynt
  • Litt koriander
  • Ca 150 gram asparges pr person
Forrett: Crispy ris med rålaks Gjør slik:
  1. Finn frem en passende form og kle den med plast. Bland ris og risedikk. Pakk risen tett ned i formen, 1,5 cm høyde. Legg på et lag med plast til og la risen stå i kjøleskapet. Du kan gjerne gjøre dette kvelden før.
  2. Miks majones, sriracha, majones og soya i en bolle.
  3. Skjær fisken i små terninger, kutt vårløk i skiver. Sett til side.
  4. Når risen har satt seg, tipper du det over på et skjærebrett. Skjær først fire store skiver, deretter rektangulære biter «Bite sized».
  5. Varm olje i en stekepanne på medium varme -stek bitene til de har en gylden farge. Legg bitene på et kjøkkenpapir så de trekker til seg overskuddsfett
  6. Damp broccolini til de er passe møre og anrett på tallerkenene, eller server på et fat.
  7. Sett risbitene på tallerken. Ta på lakseblandingen og en skive jalapeno eller chili.
Hovedrett: Grillet Frøya laks bulgogi med broccolini Gjør slik:
  1. Mikse sammen chilipaste, honning, sesamolje, tamari (kan eventuelt byttes ut med soyasaus).
  2. Finn frem en boks eller pose og ha blandingen oppi.
  3. Del laksen i serveringsklare skiver og legg laksen i blandingen. La den marinere i minst en halv time. Pensle de marinerte fiskestykkene med litt olje.
  4. Grill den ferdig marinerte laksen, gjerne i en grillform på indirekte varme. Grill asparges på direkte varme i et par minutter.
  5. Serveres med en frisk salat og ris hvis du ønsker det.

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Gourmetlaks i naturen - Turmat trenger ikke være kjedelig!

Gourmetlaks i naturen

Perfekte laksepakker for grillen eller bålpanna

Se oppskriften
Frøya til fest; hovedrett med laks og champagne beurre blanc

Laks og champagne beurre blanc

Pannestekt laks med champagne beurre blanc, aspargesbønner og Hasselbäck poteter.

Se oppskriften