Søk
Close this search box.

Lakseburger-bonanza med søtpotetfries

Mid loin

Dette trenger du til 4 personer:

  • 650 g Frøya midloin (1 stor pakke)
  • 4 Brioche burgerbrød
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • Salt og pepper

Søtpotetfries

  • 4 store søtpotet
  • 2 ss raps olje
  • 4 ts maizena
  • Salt

Vårt forslag til tilbehør:

  • 1 slangeagurk
  • 2 rødløk
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eddik 7%
  • 3 dl vann
  • 2 avocado
  • 1 glass jalapeno
  • 1 stor fennikel
  • 2 pk majones
  • Sriracha
  • 1 glass små sylteagurk/Cornichons
  • 1 potte dill
  • 1 sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 hvitløk
  • Salt/pepper
  • Frisé eller annen salat
  • 1 pk spirer

Slik gjør du:

  1. Riste burgerbrødene i tørr panne.
  2. La laksen ligge i romtemperatur 20 min før steking
  3. Skjær laksen i 8 trekanter.Pensle med olje. Krydre med salt og pepper. 
  4. Stek i grillpanne i ca.1- 2 min på hver side avhengig av tykkelse på fisken.

Søtpotetfries

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Skyll søtpotetene godt. Kutt potetene i båter eller som fries, og legg i kaldt vann i 30 minutter. 
  3. For ekstra sprø fries, vend dem i en pose med litt maizenna før har dem i ovnen.
  4. Legg potetstrimlene utover et bakebrett og stek i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter til friesen er sprø, gyllen og mør.

Syltet agurk & rødløk 

Del  agurken på langs med en ostehøvel og rødløken i tynne skiver.Legg de i hver sin skål.

Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle til sukkeret har løst seg opp-og fordel over i skålene. La stå i ca.20 min

Spicy avokado-krem

Mos avokado og bland i 1 ss finhakket jalapeno

Smak til med salt og pepper.

Dill aioli (evt. basilikum)

Ha i en halv tube majones i en skål.

Bland i 1 ts sitronsaft,1 ts sennep, finhakket hvitløk og en neve dill (eller basilikum).

Rør godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Fenikkelslaw /salat

Bruk mandolin eller skjær fennikelen i tynne skiver og ha i en skål.

Bland i 1 ss sitronsaft, salt og pepper.

Sriracha-dip

Bland sammen 1 pk majones med 2 ss Sriracha

FLERE  SMAKSOPPLEVELSER 

Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Frøya laks med fennikelsalat og pesto

Saftig Frøya laks med frisk fennikelsalat, persillepesto og bringebær.

Se oppskriften
Frøya Pepper Sashimi

Frøya Pepper Sashimi

Laksesashimi med ristet pepper, rug, løk og rømme.

Se oppskriften